Článek

WarGaming chce v roce 2020 přinést dlouho připravované změny, které se dotknou všech tanků globálně. Všem tankům se zvedne HP a také damage na standardních střelách. Více si můžete přečíst v oficiálním článku: https://worldoftanks.eu/cs/news/general-news/sandbox-ammo-revision/

Kontext

Tento článek bude věnovaný konkrétně metrice WN8. Vzhledem k tomu, že WG si uvědomuje, že pro velkou část hráčů je zábava snažit soupeřit v průměrném poškození na bitvu a kvůli změně HP a poškození na výstřel v podstatě dojde k úplnému znehodnocení statistik, protože pokud například ted máte na Super Conquerorovi 3500 průměrné damage na bitvu, po aktualizaci bude mít SQ místo 2400 HP například 2900 a nebude mít alpha damage 400 ale třeba 500. To znamená, že hráč, který byl schopen v současné konfiguraci udržet 3500 průměr, bude po aktualizaci dosahovat třeba 5000 průměr. Naštěstí zde WG přichází s řešením. Toto řešení však více fandí samotnému WN8, než statistikám dostupných ve hře.

 

Sezonní staty

Aby WG zachovalo hodnotu současně nahraných statistik, nechá statistiky, které mají doted hráči nahrané jako oddělenou skupinu a další statistiky od nové aktualizace se budou počítat do "sezón" místo do globálních statistik. To znamená, že pokud přijde patch, vaše současné statistiky budou "zmraženy" a už se k nim nikdy nic nebude přičítat a další hry se budou počítat do nové záložky (sezony). Jak dlouho bude sezona trvat zatím WG nezveřejnilo. Nicméně tyto sezonní staty v podstatě zruší globální statistiky a pokud se budete chtít podívat jak hráč hraje s tanky na X. tieru, budete muset procházet záložky jednotlivých sezón postupně, což bude velmi nepraktické.  Možná zde WG přijde s nějakým nástrojem, který umožní sloučit nějaké sezóny do sebe a zkontrolovat průměrné statistiky třeba z 4 sezón najednou, to by se docela hodilo (záleží, jak dlouho bude sezóna trvat).

Sezonní staty a WN8

Tento koncept však vyhovuje WN8 metrice v podstatě dokonale. Dovolil bych si tvrdit, že WN8 díky tomuto patchi získá ještě větší hodnotu, než má aktuálně a bude také jednodušší kalkulovat. Již nyní se počítá takzvaný "Recent" WN8 na našem webu za poslední den, týden, měsíc a 2 měsíce. Pokud bude nový systém statistik sezónu reprezentovat jako období 1 měsíce, pak lze tento systém na recent wn8 velmi dobře napasovat a dokonce ušetří místo v naší databázi.

Overall WN8 

Celkové WN8 vašeho účtu bude zachováno a nikam nezmizí. Bude se muset změnit vzorec, ale to je vše. Normální uživatel to ani nepozná. Po aktualizaci bude nutné počítat WN8 následovně:

A += (pro každý tank: počet_bitev*wn8) //sečte postupně wn8 na všech tancích vynásobené počtem bitev na daném tanku

B += (pro každý tank v sezoně: počet_bitev_sezona*wn8)

Celkove_WN8 = (A+B) / (počet_bitev + počet_bitev_sezona)

Omlouvám se za pseudo kód ale nevím jak jinak to přehledně zapsat :D

Prvních pár dní, možná týdnů, po aktualizaci bude Recent wn8 dost nepřesné, protože bude malý vzorek průměrných statů pro všechny tanky, nicméně po pár týdnech se hodnoty stabilizujou a WN8 a Recent WN8 bude fungovat stejně jako dřív. Díky sezonním statům možná bude v budoucnu jednodušší podívat se na WN8 na daném tanku, než průměrný damage ve hře, když budete muset porovnávat celkové staty a sezonní staty ve dvou (nebo více) záložkách najednou, naopak WN8 uvidíte jako jednu hodnotu, která neztratí svou výpovědní hodnotu ani po této aktualizaci.

 

Nemám žádné insider informace, v tomto článku vycházím pouze z veřejně dostupných informací, takže neznám detaily jak přesně budou sezóny fungovat, nebo jak dlouhé budou, všechno v tomto článku se může do vydání aktualizace změnit, tak to berte prosím v potaz.

 

Happy stat-padding,

Dakado24, Lab-Vole.cz Developer



Reklama



WotCharts.eu 2019 - All right reserved. Created by MultiMine.cz cloud game hosting.
This site is not affiliated with World of Tanks or Wargaming in any way. World of Tanks is a trademark of Wargaming.net © Wargaming.net. All rights reserved